Tuesday, June 7, 2011

i got bad news

few days ago aku ada call papa aku tapi unreachable.then i suruh cousin i jenguk papa i kat rumah,cousin i kata nanti dia jenguk.yesterday papa number phone comes out i ingatkan papa call dah happy la ni.suddenly i heard bad news from my cousin said that papa already meninggal dunia,and cousin i cakap dia meninggal dalam rumah cousin i tak tahu dah berapa hari papa i meninggal.serious tersentap weyh.nak nangis tak boleh entah tak tahu kenapa.yeah i admit that i'm a little bit hard to cry.tapi bila dah keluar air mata ambik kau memang banjir la.

+i tak nak nangis depan mama and depan family.i don't want them look me unhappy.i want their look me as a strong girl.serious aku tahan jea air mata ni bila aku dengan mama or with my family.

my phone also busy.ramai yang text,ramai yang call.sorry kalau i didn't pick up your call or didn't reply your text.time tu aku kat luar+my phone bateri low.thanks korang sebab caring :)

cakap pasal keluar.yeah aku ada keluar mula mula dengan mama aku dinner sekali.then lama sikit aku jumpa ttm aku.around 11 or 12 aku dengan madu.

thanks madu fer last night or last morning.thanks cause kau bersusah payah ambik aku.thanks sebab kau sudi bawak aku jalan jalan.thanks sebab belanja aku makan steambot.thanks sudi tengok aku menangis,nasib baik kau lelaki weyh kalau kau perempuan aku peluk kau.untuk pengetahuan kau,kaulah orang pertama yang tengok aku menangis.serious thanks madu sayang kau la weyh.


serious mood aku sekarang tak kuat.sangat tak kuat.tahun ni macam macam dugaan aku dapat.lepas satu satu.tapi dugaan kali ni,aku tak kuat.papa dah tiada.dahla hari ni hari jadi papa.selalu bila hari jadi papa,aku akan bagi surat cinta dengan gambar gambar aku.tapi sekarang?aku sebak.aku sedih.aku tak kuat.

let me tell you something,papa i staying japan memang menetap kat sana.dia stay seorang kat japan.mesti ada yang tertanya,kenapa dia or kami tak duduk together?entah la i pon tak tahu.dalam masa terdekat ni aku akan balik japan maybe 1week or 1month.this morning i will going to japan embassy sebab nak check visa.

4 comments:

monster ! said...

firstly ,takziah i ucapkan dkat you and family ,you must be strong ,setiap yg hidup pasti akan pergi jugak ,kita yg hdup ni kena truskan hidup kita ,i percaya ,mesti your dad pun tak nak tgok you sedih kan ?, so ,be strong ,rmai lagi yg bersama you :)

Noly Halim said...

Myraa . Takziahh . Be strong . I know you're strong girl !Hm yang hidup mesti akan pergi so terima dgn redha k myra ? Dont be sad okayy . strong myra !

scha said...

myraaaa,be strong ok?? :'( sedihnya baca post you, we all support you. harap tabah ok? ada hikmah sebalik dugaan ni :'(

myra ameer said...

monster:thanks.be strong,i will try but not now.sekarang serious i tak kuat.maybe after 3 or 4 month okay la kot
noly:thanks awak.strong,i will try but not now la.sekarang i tak kuat.
scha:thanks.strong i will tp bukan sekrang.thanks for support :) yeah amin.harap i tabah.yeah i percaya tu :)